Stadsdebat religieuze orthodoxie: verbieden, tolereren of accepteren?

Gouda – De gemeente Gouda op donderdag 19 april het stadsdebat ‘religieuze orthodoxie: verbieden, tolereren of accepteren?’.

Nederland is een democratie waarin de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst worden omarmd. Toch is er sprake van polarisatie en radicalisering en ligt een orthodoxe islamitische stroming als het salafisme gevoelig. Hoe zit dat eigenlijk met orthodoxe stromingen uit andere religies? Zijn er grenzen aan de vrijheid van godsdienst? Hoe wordt omgegaan met radicalisering en polarisatie in Gouda? Om op deze en andere vragen antwoorden te krijgen, organiseert de gemeente Gouda op 19 april het stadsdebat.

In debat

Gouwenaars en andere geïnteresseerden zijn welkom om samen met experts dit onderwerp te verkennen, verschillende perspectieven met elkaar te delen en elkaar te inspireren. Onder leiding van Martijn de Greve (presentator NPO RADIO1 programma ‘Haagse Lobby’) vindt er een debat plaats. Deelnemers aan het debat zijn: Wierd Duk (historicus | journalist Telegraaf), Yassin Elforkani (jongeren imam), Bert Loonstra (predikant christelijk gereformeerde kerk in Gouda) en Fouad Khouakhi (bestuurslid moskee Assalam in Gouda).

Advertisements
Dialoog met de stad

Het stadsdebat maakt deel uit van een serie activiteiten die de gemeente Gouda organiseert vanuit haar beleid ter voorkoming en de aanpak van radicalisering en polarisatie in Gouda. De gemeente creëert graag podium voor dialoog en discussie.

Het stadsdebat vindt plaats op donderdag 19 april in de Goudse Schouwburg van 19.30 tot 21.00 uur (inloop van 19.00 uur). Deelname is gratis en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: stadsdebat@gouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

05-04-2018 14:43