Stadsbibliotheek wordt officieel Leercentrum Senioren

De Bibliotheek Gouda heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Seniorweb, de landelijke vereniging die zich inzet voor participatie en zelfontplooiing van alle senioren in de digitale samenleving. De Bibliotheek Gouda is daarmee nu officieel een ‘Leercentrum Senioren’.

Op dinsdag 23 september start de eerste cursus Computergebruik voor beginners. In het eerste deel van deze cursus (5 ochtenden) leert de cursist om te gaan met de computer, het toetsenbord, de muis en leert teksten opmaken, bewerken, opslaan en een tekstbestand (opnieuw) te openen.

In het tweede deel van de cursus (6 ochtenden) leert de cursist internet en e-mail te gebruiken. Er komen onderwerpen ter sprake als het zoeken en vinden op internet, veiligheid bij surfen en betalingen, en het verzenden van een bijlage bij een e-mail.

Beide cursusdelen kunnen apart of als geheel gevolgd worden. Een eigen computer meebrengen is niet nodig. Wel moeten cursisten thuis over een computer met het besturingsprogramma Windows (versie 7 of 8) beschikken.

. Informatie inwinnen en/of aanmelden kan natuurlijk altijd bij een Servicepunt in de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekgouda.nl.