Squash: Sluipers Winterkampioen!

Het eerste herenteam van de squashvereniging De Sluipers uit Reeuwijk heeft het 1e gedeelte van de competitie afgesloten met de koppositie in de Heren 1e Klasse. Het team bestaande uit Miquel Schoonhoven, Hans Kuijpers, Rob Kranendonk, Arno Roos en Aart Duiser wist in de eerste 8 wedstrijden al 99 punten te vergaren (sinds de squashbond de nieuwe telling heeft ingevoerd telt elke gewonnen game voor een punt) en stond voor de laatste wedstrijd voor de winterstop op de 1e plaats.

Dit weekend stond het treffen tegen Maassluis op het programma. Belangrijk voor de stand aangezien dit team op de 3e plaats stond. Onder grote belangstelling werd gespeeld op de eigen banen in het clubhuis van de Tennis & Squashvereniging “De Sluipers” in Reeuwijk. Om de voorsprong te behouden en winterkampioen te worden mocht met een klein verlies geleden worden.

Squashleraar Hans Kuijpers beet de spits af en wist na het verlies van de eerste game (7 – 11) zich knap te herstellen en pakte een 3-1 winst. Aart Duiser kwam in zijn partij na een achterstand nog wel op een 2-1 voorsprong, maar moest uiteindelijk in de tegenstander zijn meerdere erkennen, de partij eindigde in 2-3 voor Maassluis. Rob Kranendonk volgde ditzelfde scenario en ging ook nipt ten onder met 2-3. Kopman Miquel Schoonhoven wist dat het een zware dobber zou worden tegen Martijn Vroombout van Maassluis. Dit opstormend talent was deze competitie nog ongeslagen. Knap wist Miquel echter de eerste game naar zich toe te trekken (11-9). Vervolgens gingen de games gelijk op, maar wist de nummer 1 van Maassluis telkens aan het eind van elke game net iets meer te brengen (9-11, 9-11, 8-11). De einduitslag van 8-13 zorgde er echter wel voor dat De Sluipers het winterkampioenschap wist binnen te halen.