HELFT VAN DE ZUID-HOLLANDSE HUISDIERENBEZITTERS MAAKT ZICH ZORGEN OM VUURWERK TIJDENS JAARWISSELING

Vuurpijlen, duizendklappers en gillende keukenmeiden. De jaarwisseling gaat op veel plekken in Nederland gepaard met vuurwerk. Voor mensen leuk om naar te kijken, voor huisdieren minder fijn. Maar liefst de helft van de Zuid-Hollandse huisdierenbezitters ziet op tegen oud en nieuw, omdat ze zich zorgen maken om hun huisdier. Veel honden en katten zijn bang voor vuurwerk. Een kwart van de Zuid-Hollanders is zelfs van mening dat het afsteken van vuurwerk strafbaar zou moeten zijn. Volgens hen zorgt het – naast gestreste huisdieren – ook voor onnodig veel ongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink onder 3.000 respondenten.

Flevolanders meest bezorgd, Gelderlanders juist verzot op vuurwerk
Flevolanders maken zich het meest zorgen om hun huisdier tijdens de jaarwisseling. Maar liefst 80% van de Flevolandse huisdierenbezitters ziet op tegen oud en nieuw. In Gelderland maakt men zich minder druk. Slechts een op de vier Gelderse huisdierenbezitters geeft aan dat vuurwerk voor onrust zorgt. De helft van de Geldenaren vindt vuurwerk vooral mooi om naar te kijken en is dan ook fel tegen een verbod.

Posters
Om ervoor te zorgen dat Zuid-Hollandse huisdierenbezitters de jaarwisseling goed door komen, heeft Buurtlink een speciale oud-en-nieuwpagina ontwikkeld met diverse tips en tricks. Daarnaast zijn op www.buurtlink.nl/oudennieuw gratis posters te downloaden. Op deze manier kunnen mensen hun vuurwerkminnende buren op een sympathieke en originele manier vragen rekening te houden met hun huisdier.

Advertisements

Over Stichting Buurtlink
Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in hun buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid in Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland, en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.