#sport: Waterpolo: Overwinning in Westland onmogelijke opgave voor heren Z&PC De Gouwe

Na een keurige overwinning in de eerste wedstrijd moest het eerste herenteam van Z&PC De Gouwe zaterdag op bezoek in het Westland, om het tegen het lokale eerste team op te nemen. Na een flinke vertraging kon om 22:00 uur de wedstrijd eindelijk beginnen, al was dat niet in het voordeel van De Gouwe. De Gouwe was duidelijk niet wakker en stond snel 0-4 achter. Toch rechtte het de rug en werd de eerste periode door doelpunten van Ramon Vleerlaag en Remco de Mik met een 6-2 achterstand afgesloten. In de tweede periode opende De Gouwe de jacht om de achterstand te verkleinen. Aanvankelijk verliep dat goed na een doelpunt van Ramon Vleerlaag, al werd daarna langzaam maar zeker duidelijk dat De Gouwe niet dichterbij mocht komen. De scheidsrechter en zijn lokale collega floten inconsequent en keken bij acties van de thuisploeg steevast de verkeerde kant op. De Gouwe probeerde tegen de 9 tegenstanders wat het kon, maar het mocht niet baten. In de tweede helft liet de ploeg de wedstrijd voor wat het was en geloofde het verder wel, waardoor de nederlaag uiteindelijk geen verrassing was. Tekenend voor de wedstrijd was het feit dat De Gouwe pas laat in het laatste kwart voor het eerst een manmeer kreeg.