Sponsordiner Voedselbank Gouda e.o. op 8 november

Gouda – De Voedselbank Gouda en omstreken stelt iedere week ruim 350 voedselpakketten samen voor mensen uit Gouda, Bodegraven, Reeuwijk en Moordrecht. De producten hiervoor komen van ondernemers, particulieren en (kerkelijke) organisaties. Met deze hulp is de Voedselbank ontzettend blij. Toch blijft er altijd iets te wensen, met name als het gaat om de samenstelling van de pakketten.

Het is belangrijk dat daar voldoende gezonde producten in zitten. Daarom koopt de Voedselbank regelmatig groenten en fruit in, waarvoor in de totale jaarlijkse begroting van 90.000 euro een post is opgenomen van 18.000 euro. De Voedselbank hoopt een deel van de kosten hiervoor te kunnen dekken met de opbrengst van een sponsordiner op 8 november 2018.

Lionsclubs

De Lionsclub Gouda en de Lionsclub Gouda Bloemendaal organiseren voor de vijfde keer het sponsordiner. De hoofdgerechten worden traditiegetrouw verzorgd door koks in opleiding. Het gaat om studenten van mboRijnland. Het diner vindt dan ook plaats in de Goudse locatie van deze mbo-instelling aan de Groen van Prinsterersingel. Horecaondernemers uit de regio sponsoren het voor- en nagerecht en vertellen daar iets over.

Programma

De ontvangst is om 18.00 uur, met een consumptie. Tussen de gangen van het diner door houden Jaap Smit (commissaris van de Koning in Zuid-Holland), Leo Wijnbelt (voorzitter Voedselbanken Nederland) en Milo Schoenmaker (burgemeester Gouda) een toespraak. Ook zijn er een veiling en een loterij. De muziek wordt verzorgd door Salonorkest Pistache.

Aanmelden

De kosten voor het diner en de dranken zijn 50 euro. Daarmee heeft men niet alleen een mooie avond, maar sponsort men ook de Voedselbank Gouda en omstreken, waarmee deze mensen in armoede kan helpen. Aanmelden kan via www.sponsordiner.nl. Het is ook mogelijk om een tafel van zes tot acht plekken te betalen, voor uzelf en uw relaties of stel deze ter beschikking aan cliƫnten en vrijwilligers van de Voedselbank.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

07-05-2018 10:35