SP zit vol vragen over op en rond het spoor

De SP heeft twee sets aan schriftelijke vragen gesteld over het diverse onderwerpen zoals extra vrachtverkeer, grote kap langs het spoor van groen en de immer trieste aanblik van het station welke erger geworden is door de kap. De antwoorden die eerder werden gegeven is nog niks van te merken en ook het filmpje welke de SP maakte heeft nog niet geleid dat Nieuwerkerk haar status als een van de lelijkste stations verloren heeft. Daarnaast maakt de partij zich zorgen over de overlast die, door onderhoud aan de Moerdijkbrug, extra vrachttransporten gaan opleveren en wil van het college weten wat ze hier aan gaan doen en handhaven.

Jan Baas :”er wordt wel geroepen dat alles binnen landelijke normen zal blijven maar nu al maken vrachttreinen vaak het meeste lawaai en als dat de hele dag meer gaat worden vinden wij dat Zuidplas hier over in overleg moet gaan en indien nodig moet handhaven”. De partij wil ook weten of de inwoners tegen dit besluit in beroep kunnen gaan en hoeveel transporten in de nachtelijke uren voorbij gaan rijden. “Nu al is het een van de meest verstoorde trajecten van Nederland, als er straks tientallen treinen over gaan rijden vrezen wij dat reizigers nog meer verstoringen gaan krijgen” legt Baas de SP bezwaren uit.

Over het station blijft raadslid Bas Stalpers negatief :”We wachten nog steeds op een oplaadpunt aan de Zuidplaszijde en informatieborden op het perron. Het wordt tijd dat ProRail hier echt mee aan de slag gaat!”. De partij maakt zich al langer hard voor verbeteringen rond het station en maakte afgelopen zomer al een filmpje (https://youtu.be/wycKdKAIuVM) over het station. “Nu men zo enorm het kapmes hebben gehanteerd valt het helemaal op dat er sprake is van hoe armoedig het station er uitziet, betonrot, tegels die er niet meer zitten, grote kieren en viezigheid. Daar helpt een nieuw laagje verf niet meer tegen” aldus Stalpers die zelf ook dagelijks gebruik maakt van het station. Compilatie van de foto’s : https://youtu.be/gjvemyDsKLo

Advertisements