Basketball: Monsterscore Bouncers Basketball Gemixt Onder 12 1

Weinig lol beleefde The Jumpers Gemixt Onder 12 1 zaterdagmiddag in de Duikelaar aan de wedstrijd tegen Bouncers Gemixt Onder 12 1. De thuisploeg zette een monsterscore neer van 138 tegen 47. Meer spanning was er bij Bouncers Jongens Onder 14 1 tegen Divine 1, aangezien Divine moest winnen in de strijd om het kampioenschap. Ruime winst was er ook voor Dames 1, Bouncers Meisjes Onder 18 1 en Bouncers Gemixt Onder 12 3.

Dat het zaterdagmiddag in de Duikelaar spannend zou worden tussen Bouncers Jongens Onder 14 1 en het bezoekende Divivine stond bij voorbaat al vast. Uiteindelijk ging de strijd tussen de twee kampioenskandidaten in de 1e klasse A en had Bouncers de uitwedstrijd in Rotterdam met slechts 1 punt verschil gewonnen. En de enige wedstrijd die Bouncers tot nu toe verloor, was uit bij Divine.
De teams gingen voortvarend van start, waarbij de bezoekers het eerste en het tweede kwart voor zich opeisten met 17-23 en 15-18. Rust 32-41. In het derde kwart knokte Bouncers zich volledig terug in de wedstrijd door dit kwart te winnen met 25-13 en voor het eerst op voorsprong te komen, 57-54. Het vierde kwart verliep zenuwslopend, kwamen de bezoekers steeds dichterbij om in de laatste seconden op gelijke hoogte te komen, 69-69 en moest een verlenging de beslissing brengen. In die vijf minuten verlengen kwam Divine er met slechts drie punten niet meer aan te pas en was de winst voor Bouncers met 83-72. Door dit resultaat staat de ploeg met 30 punten uit 16 wedstrijden op de eerste plaats met zes punten voorsprong en een wedstrijd minder op nummer 2, Divine. Komende zaterdag kan de ploeg dan ook kampioen worden. Sporthal de Mammoet, aanvang 15.00 u. Topscoorder was Wessel Alderden met 37 punten.

Uit in Delft had Bouncers Dames 1 al ruim gewonnen van DAS 3 en ook vrijdagavond in de Duikelaar waren de Delftse dames geen probleem voor Bouncers. Wel duurde het tot de achtste minuut in het eerste kwart eer de thuisploeg afstand kon nemen van DAS, 14-6. Ook het tweede kwart was met 13-8 voor Bouncers om ook het derde kwart, 16-10, en het vierde kwart, 11-4, te winnen en daarmee de wedstrijd met 54-28.Topscoorder was Chloe Rietveld met 18 punten. Met deze overwinning houdt Bouncers zicht op de tweede plaats. Met nog drie wedstrijden te gaan, waaronder tegen koploper CobraNova en nummer twee Lokomotief, is de eerste plaats niet meer haalbaar.

Inzet bij de strijd tussen Bouncers Heren 3 en DAS 3 was de vierde plaats en daarbij ging de thuisploeg voortvarend van start met winst in het eerste en tweede kwart en dat leverde een 40-31 ruststand op.Die voorsprong kon in het derde kwart met 15-15 niet verder worden uitgebouwd, maar leek de voorsprong van negen punten voldoende voor de winst. Leek, want de bezoekers werkten die achterstand in het vierde kwart binnen vier minuten weg. Omdat Bouncers het scorend volledig liet afweten in het vierde kwart, pakten de bezoekers alsnog de winst met 61-64. Topscoorder Edwin van Heiningen met 20 punten.

Bouncers Meisjes Onder 18 1 blijft winnen en vrijdagavond was het bezoekende HBV The Jumpers uit Den Haag het ‘slachtoffer’ van de dadendrang van de Bouncers Meisjes. De thuisploeg ging met 14 punten in de eerste vijf minuten vlot van start. Daarna viel het eventjes stil om uiteindelijk het eerste kwart te winnen met 18-2. Vervolgens liet Bouncers het volledig afweten en wonnen de bezoeksters het tweede kwart met 3-13 en bedroeg het verschil bij rust maar 6 punten, 21-15. In het derde kwart herpakte de thuisploeg zich echter met een 15-8 winst om vervolgens stevig door te stomen door het vierde kwart te winnen met maar liefst 26-3 en de wedstrijd met 62-26. Naar alle waarschijnlijkheid valt de beslissing om het kampioenschap op 31 maart wanneer de nummer 2 Forwodians 1 op bezoek komt. Topscoorder was Myouska Zwijnenburg met 28 punten.

Bouncers Gemixt Onder 12 1 had er zaterdagmiddag alle zin tegen het bezoekende The Jumpers 1 uit Den Haag. Daarbij boden de bezoekers redelijk veel tegenstand, maar ging Bouncers in het eerste kwart al naar een wel erg grote score van 42 punten om daar in het tweede kwart nog 29 aan toe te voegen. Rust 71-31. Ook in de tweede helft bleef Bouncers geconcentreerd basketballen om in de 10e minuut van het derde kwart de honderd puntengrens te overschrijden, 101-35. Uiteindelijk bleef de teller staan op 138-47. Seal Diouf was met 38 punten de topscoorder. De strijd om het kampioenschap gaat hier tussen Bouncers, DAS en Grashoppers 2.

Overige uitslagen:

Opnieuw verlies voor Heren Bouncers 1. In Roosendaal werd met 88-65 ruim verloren van de nummer 4 Blauw Wit 1. Bouncers Heren 4 won 55-45 van Crackerjacks 3 uit Amersfoort. En in Zoetermeer kwam Bouncers Heren 22 1 net iets tekort tegen Zoebas 1, 62-55.
Bouncers Jongens Onder 16 2 kreeg koploper MSV1 op bezoek en liet de bezoekers in het eerste kwart met 10-29 te ver uitlopen om vervolgens te verliezen met 53-90. Volop spanning bij Bouncers Jongens Onder 14 2 tegen het eerste meidenteam van Grasshoppers 1 uit Katwijk. Ondanks het lengte overwicht van de bezoeksters pakte Bouncers dankzij een sterk vierde kwart toch de winst, 62-56. Bouncers Jongens Onder 14 3 moest de winst zij het nipt aan het bezoekende Oegstgeest 1 laten, 28-30. Bij Bouncers Jongens Onder 14 4 tegen Forwodians 1 was het verlies iets groter, 18-56.

In IJsselstein verloor Bouncers Gemixt Onder 12 2 met 32-24 van Jump IJsselstein 1 en blijft daarmee op 0 punten staan. Bouncers Gemixt Onder 12 3 kende in de strijd tegen BV Oegstgeest 2 drie sterke periodes en won uiteindelijk ruim met 72-13. Bouncers Gemixt Onder 10 1 was in Delft niet opgewaasen tegen DAS 1 en verloor met 45-28. Met 16-44 was koploper CobraNova 1 te sterk voor Bouncrs Gemixt Onder 10 2. Bij rust stond Bouncers Gemixt Onder 10 3 tegen Blue Arrows 1 uit Woerden nog twee punten voor, 21-19, maar in de vijfde periode legden de bezoekers de basis voor een 35-42 overwinning.