Soroptimistclub Gouda helpt kindhuwelijken tegen te gaan

Afgelopen vrijdag 8 november hadden bridgers uit Gouda e.o. deelgenomen aan de 31ste editie van de Soroptimist Gouda e.o. Bridgedrive . Met het evenement is maar liefst €1.565,- bijeengebracht voor een goed doel van de club. Dit is, voor het laatste jaar, het meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ in samenwerking met Oxfam Novib.

De opbrengst van de avond is naast deelnemersbijdragen mogelijk gemaakt door vele sponsors uit Gouda. Met onder andere cadeaupakketten voor de loterij gingen niet alleen de bridgewinnaars, maar nagenoeg alle deelnemers, met een mooie prijs naar huis. Het evenement vond plaats bij:  ‘De Hoog, Biljart- en Bridgecentrum’, Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b te Gouda. In 2020 vindt op 13 november de 32ste editie plaats.

Goede doel
De opbrengst gaat naar ons meerjarig project ‘Preventie van kindhuwelijken in Pakistan’ van onze serviceorganisatie en Oxfam Novib.

Advertisements

Kindhuwelijken ontnemen meisjes hun rechten. Hun recht op eigen keuze, maar ook op onderwijs, veiligheid, gezondheid en lichamelijke integriteit. Doordat meisjes op jonge leeftijd trouwen hebben zij een verhoogd risico op complicaties bij zwangerschap en bevalling en zijn ze kwetsbaar voor huiselijk geweld en seksueel misbruik. Bovendien worden de meeste meisjes gedwongen om te stoppen met hun opleiding na het huwelijk. Zonder opleiding staakt hun persoonlijke ontwikkeling en wordt de kans kleiner dat zij kunnen ontsnappen aan armoede.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

 

Download nu deGouda App voor iOS en Android

11-11-2019 10:19