Sociaal Team Gouda start met brievenhulp

Inwoners van Gouda krijgen regelmatig belangrijke post in hun brievenbus. Als je deze brieven niet begrijpt kan dit voor problemen zorgen. Daarom start het Sociaal Team Gouda voor volwassenen in januari met de brievenhulp. Elke dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00 is er gratis inloopspreekuur en kunnen mensen binnenlopen met hun post in het Nelson Mandelacentrum.

Een vrijwilliger kijkt samen met de bezoeker van het spreekuur naar de inhoud van de brieven. Wanneer de uitleg van de brief voldoende is, kan iemand zelf aan de slag. Als er meer hulp nodig is, kan de vrijwilliger de bezoeker informeren of doorverwijzen naar de Formulierenbrigade van het Sociaal Team. Ook wordt de samenwerking gezocht met andere organisaties die mensen kunnen helpen, zoals Humanitas met het onderdeel laaggeletterdheid.

Het inloopspreekuur is dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00 in het Nelson Mendala Centrum aan de Bernadottelaan 79. Voor vragen over de brievenhulp kan men bellen naar het Sociaal Team Gouda. Het telefoonnummer is 088 900 43 21. De brievenhulp staat gepland voor januari en februari. Als blijkt dat de dienst aansluit bij de behoeften van Goudse inwoners kijkt het Sociaal Team of er meer inloopmomenten komen.

Kijk voor meer informatie over het Sociaal Team op www.sociaalteamgouda.nl