So What! viert 55 jarig jubileum in maart

Gouda – Op 3 maart bestaat So What alweer 55 jaar! Wat ooit in over de brug begon als jazz sociëteit is in 55 jaar uitgegroeid tot een landelijk erkent poppodium, en draait ook nog altijd volledig op vrijwilligers. Om dit te vieren is de maand maart omgedoopt tot jubileummaand met optredens van o.a. Eefje de Visser, Tim Knol, Gruppo Sportivo en De Likt.

Openingsweekend
Op 2 maart zal de jubileummaand feestelijk geopend worden met een optreden van Tim Knol. Tim Knol is een oude bekende van So What, want de singer- songwriter heeft al meerdere malen op het kleine podium van So What gestaan. Vanavond zal hij met band zijn nieuwe album ‘Cut The Wire’ komen laten horen. Het voorprogramma wordt vertolkt door Bas Schroder.

3 maart zal volledig in het teken staan van de rijke historie van So What. Tijdens het themafeest ‘De Tijdmachine’ wordt er een reis gemaakt door de tijd en vliegen de vele decennia So What-geschiedenis om de oren. Voordat ‘De Tijdmachine’ van start gaat, is er een reünie.

Advertisements

Ook het ‘Eetcafé’ is al jaren een begrip in Gouda. Op 4 maart zal het Eetcafé volledig in het teken staan van 55 jaar So What. Er wordt dan dus ook gekookt door So What-medewerkers uit verschillende generaties.

Passe-partout
Om het 55-jarig jubileum extra te vieren, kan iedereen voor de jubileummaand een passe-partout-ticket kopen. Hiermee kan je voor €55-, bij elk evenement in maart naar binnen. Dit scheelt je maar liefst €40-,

Bij de volgende evenementen mag je naar binnen met de passe-partout:

02/03 Tim Knol

03/03 Tijdmachine

09/03 De Likt

10/03 Hiphop Achterbar +Nachtwacht

16/03 Lasergamen

17/03 St. Patricksday Special

23/03 Eefje de Visser

24/03 30+ Feest

30/03 Jerry O. & The Monomen (Gruppo Sportivo)

31/03 Stijlvol Stijlloos

Een stukje geschiedenis
In 1963 kwam een groep vrienden tot de conclusie dat ze ontevreden waren over het muziekaanbod in Gouda en hier geen genoegen mee namen. Ze besloten ‘De Goudse Jazz Sociëteit’ op te richten. Op Zondag 3 maar 1963, 20:00 uur werd de sociëteit geopend aan de Oosthaven, in het gebouw van de Goudse Jeugd Sociëteit. Een jaar later verhuisde de jonge Sociëteit naar het gebouw van de voormalige St. Jozefschool aan de Peperstraat, boven uitgaansgelegenheid ‘Over de Brug’. Op 21 november 1964 was hier de heropening onder de naam So What! naar het gelijknamige nummer van Miles Davis. De gedachte achter de nieuwe naam: “Wie kan ons wat maken? Heb je er wat op tegen, dan kom je niet, So What!?”