Smakelijk trio naar finale Groene Hart streekproduct

Een culinaire vakjury heeft woensdag 16 september in restaurant Alfreds de drie finalisten gekozen in de strijd om het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2015. Cheesecake van Patissiers Femke en Sander uit Reeuwijk; frambozen-mandarijn-basilicum jam van Lekkers & Moois uit Zevenhoven; en Strivali van slagerij Ferry Lempers uit Linschoten. De aanmoedigingsprijs, ’t Groentje, ging naar de Rabarber Cello van De Blauwe Meije uit Zegveld.

De jury bestaande uit Hans Pfauth, culinair recensent, wijnkenner Mariëlle Beukers en chef-kok Brenda de Graaf kregen achttien producten uit het Groene Hart te proeven variërend van wijn tot worst en brood tot maïs. De jury beoordeelde de producten op smaak, presentatie, verhaal, ambachtelijkheid en streekeigenheid. “Wat een mooie producten hebben we geproefd. Ongemerkt bleven we eten en drinken. De Dutch Cheesecake heeft een heerlijke frisse smaak net als de frambozen-mandarijn-basilicum jam. De Strivali, een bijzondere runderrookvlees, was juist subliem gekruid.”

De jury wenst de finalisten veel succes op zaterdag 26 september als in het Archeon in Alphen aan den Rijn door top-kok Pierre Wind de winnaar wordt gekozen. Overigens is publiek van harte welkom bij de finale. Het Archeon is speciaal voor deze gelegenheid van 10.00 tot 12.00 uur gratis toegankelijk en voor wie langer wil blijven is er nog veel te bleven tijdens het Archeon Culinaire weekend.