Singelpark Gouda officieel geopend

Onder het motto ‘verbinden, vergroenen, verwonderen’ heeft de route om de binnenstad van Gouda in de afgelopen 4 jaar een groene metamorfose ondergaan. Met de steun van zo’n 200 vrijwilligers en vele kleine en grote sponsoren zijn zo’n 10.000 struiken en planten en 15 bomen geplant en zo’n 1500 m2 grijs heeft plaatsgemaakt voor groen. De Houtmansgracht en -pad, Erasmusplein, St Mariewal, Spoorstraat, Regentesseplantsoen hebben hiermee een heel ander karakter gekregen. Ook de watertuinen in de Kattesingel zorgen voor verzachting van de strakke wand. 

Stichting Singelpark Gouda is blij met alle waardering en de steun voor meer groen, die door veel mensen is uitgesproken. Graag geven we de verdere vergroening door aan de gemeente en enthousiaste bewoners van Gouda; meer groen is goed voor een gezond klimaat en aantrekkelijkheid van onze mooie stad.

Heb jij ook je handen vies gemaakt, koffie geschonken, genoten van de voortgang, gedacht ‘wat is hier aan de hand’? Loop dan op 30 mei tussen 11.00 en 15.00 uur een rondje Singelpark om met eigen ogen het resultaat te bekijken. Meer informatie kun je vinden op www.singelparkgouda.nl/nieuws

Advertisements

 

22-05-2021 09:40