Levensgrote Goudse kaas tableau vivant

Gouda – ”Eens moest het ervan komen, om als Gouwenaar een kaas foto te maken, liefst met wat humor erin, en vooral niet standaard. Het idee voor de kaas Tableau kwam bij het zien van vele kaasmeisjes foto’s” vertelt Patrick Meijboom, de maker van tableau vivant. ”Wat mij opviel dat het vaak dezelfde type meisjes zijn. Blond, klein, en fragiel, en lief. Maar kazen zijn enorm zwaar. Dus een echte kaasvrouw, moest wat mij betreft stoer en sterk zijn. Een power-woman dus, maar zonder de blonde vlechtjes, meer een Sinead o’Connor type. Wow!”.

Volgens Meijboom is kaas een flinke business. ”Daarom heb ik gekozen voor een sterke ondernemende vrouw met twee kaasmeesters op de foto. Die bulken van het geld en de sigaar maakt het werk compleet”. Meijboom wou graag een oude locatie in de binnen stad van Gouda en kwam al snel bij het kaaspakhuis terecht. ”Voor één dag hebben we 6 pallets met kaas laten bezorgen.400 kazen moeten sjouwen , 2 verdiepingen omhoog. Stellingen bouwen. En het decor was gemaakt.
Uiteindelijk moest de shoot 2 keer, om het gewenste resultaat te bereiken. Naast het hoofdwerk zijn er ook nog mooie portretfoto’s van de modellen te zien”.

Het werk is bijna anderhalvemeter lang. Voor wie het tableau levens groot wil zien moet naar zijn winkel aan de Lange Groenendaal 33.

Advertisements

21-05-2021 18:24