Schrijfwedstrijd voor mensen met een chronische aandoening

Gouda – De samenwerkende patiëntenverenigingen uit het Groene Hart (Patiënten Contact Groene Hart, kortweg: PCGH) organiseren in samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis en SPORT.GOUDA, een schrijfwedstrijd met het thema ‘bewegen doet me wat!’. Iedereen met een chronische aandoening, en wonend in het Groene Hart, wordt uitgenodigd zijn of haar persoonlijke ervaringen over bewegen met een aandoening te delen.

Bewegen is niet altijd vanzelfsprekend. Wie een chronische aandoening heeft loopt vaak tegen problemen aan. Niet alleen bij het sporten, maar ook bij het doen van oefeningen die nodig zijn bij de aandoening of gewoon bij de dagelijkse activiteiten kan men te maken krijgen met beperkingen in het bewegen. Het PCGH vraagt iedereen met een chronische aandoening een persoonlijk verhaal over het thema ‘Bewegen doet me wat!’ te schrijven. Welke haken en ogen kom je tegen bij bewegen met jouw aandoening/beperking? Hoe ben je daarmee omgegaan en waarom ben je toch aan het bewegen gegaan? Wat hield je aanvankelijk tegen? Hoe draagt bewegen bij aan jouw kwaliteit van leven? Het verhaal mag maximaal 700 woorden bevatten.

Jury
Een deskundige jury, bestaande uit Hanneke Leroux, werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis en teven Gouds stadsdichter, Joop Hazenbroek van SPORT.GOUDA en ervaringsdeskundigen Yvonne Balvers (reumavereniging Gouda e.o.) en Agnes Spuij (MS vereniging Zuid-Holland Oost) zullen uit alle inzendingen drie prijswinnaars kiezen. De drie winnaars worden bekend gemaakt op het symposium in het Groene Hart Ziekenhuis op

22 februari 2018. De winnende verhalen worden op de website van de PCGH gepubliceerd. De wedstrijd duurt van oktober t/m januari 2018. Voor alle voorwaarden en de manier van inleveren van de verhalen zie www.pcgh.nl

Waarom een schrijfwedstrijd?
Mensen met een aandoening hebben veel overeenkomende ervaringen. Delen en herkennen van ervaringen versterkt de eigen weerbaarheid en mogelijkheden van mensen met een aandoening. Door elkaars verhalen wil het PCGH de onderlinge herkenning en erkenning van deze ervaringen bevorderen. Dit wil de PCGH stimuleren met deze schrijfwedstrijd.