Schoonmaakactie binnenstad Gouda

schoonmaakploeg

Op initiatief van vrijwilligers van Zero Plastic Week en Greenpeace wordt op zaterdag 20 juni, van 10.00 uur tot 16.00 uur, een grote schoonmaakactie georganiseerd in de binnenstad van Gouda.

Vele milieuorganisaties maken zich ernstige zorgen over vervuiling door wegwerpplastic. De Plastic Soep is een groeiend probleem in de wereldzeeën: enorme drijvende eilanden van plastic vormen een bedreiging voor het zeeleven en uiteindelijk ook voor de gezondheid van mensen. Zero Plastic Week probeert mensen te doordringen van het belang van doordacht omgaan met het gebruik van plastic wegwerpartikelen en het reduceren van plastic afval in de natuur. Helaas zijn ook de Goudse grachten flink vervuild met (plastic) afval. Daarom vonden Edwin van Beveren en Elkie Both, inwoners van Gouda en vrijwilliger bij Zero Plastic Week en Greenpeace, het de hoogste tijd om in actie te komen.

HULP EN AANDACHT

Advertisements

Op zaterdag 20 juni zal een grote groep vrijwilligers in Gouda aanwezig zijn om het afval in en rond de Goudse grachten op te ruimen en daarmee een actieve bijdrage te leveren aan het reduceren van de Plastic Soep. Dit zal gebeuren met medewerking van het professionele kanoteam van Greenpeace. Naar alle waarschijnlijkheid zullen 6 kano’s uitvaren om de Goudse grachten een stukje schoner te maken. Daarnaast zullen er landteams aanwezig zijn om omliggend vuil te verzamelen. Het afval wordt verzameld bij de infostand die die dag opgebouwd zal worden op
kruising Lange Tiendeweg en Houtmansgracht.

Hier kan het winkelend publiek informatie krijgen over de actie en over wat men zelf kan doen om zo min mogelijk afval te produceren.

De Gemeente Gouda draagt haar steentje bij door de vrijwilligers te voorzien van schoonmaakmaterialen. Diverse winkels in de binnenstad steunen het initiatief met een passende symbolische actie op zaterdag 20 juni. Daarnaast heeft de Goudse Partij voor de Dieren aangegeven mee te zullen helpen met opruimen.
Wilt u helpen de actie tot een succes te maken? Kijk dan op de Facebookpagina van Zero Plastic Week en schrijf u in voor het evenement https://www.facebook.com/events/1437541153222368/