Schoolfoto’s in de picture in Streekmuseum Reeuwijk

Reeuwijk – Tijdens de maand van de geschiedenis wordt er in het weekend van 28 en 29 oktober in het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg extra aandacht geschonken aan oude schoolfoto’s. Jaren geleden is het Streekmuseum begonnen oude klassenfoto’s te verzamelen en te beschrijven. De collectie bevat nu zo’n 1400 foto’s, in ruim dertig albums, geordend per school, vanaf 1900 tot heden.

Het Streekmuseum heeft een rijke collectie over de geschiedenis van het ‘Het Groene Hart’. Behalve een grote collectie voorwerpen heeft het Streekmuseum een omvangrijke verzameling foto’s. De collectie omvat zo’n 6000 beelden van onder meer dorpsgezichten van alle kernen van Reeuwijk, inclusief Driebruggen en Waarder. Foto’s van bestaande, maar ook van verdwenen boerderijen en huizen, familiefoto’s, verenigingsfoto’s en schoolfoto’s. Voor de fotocollectie wordt het programma FotoBase gebruikt. Het heeft snufjes die onontbeerlijk zijn, zoals de koppeling van informatie en namenlijsten aan de foto’s.

Bent u op school geweest in de kernen van Reeuwijk, inclusief Driebruggen en Waarder, dan is dit een leuke gelegenheid om oude klassenfoto’s te bekijken. Het Streekmuseum wil de collectie graag verder uitbreiden met uw klassenfoto(‘s). Deze wordt dan ter plaatse gescand en u kunt de foto direct weer meenemen.

Belangstellenden zijn van harte welkom in de filmzaal van het museum om de schoolfoto’s te bekijken en wellicht oud klasgenoten te ontmoeten. Aanmelden is niet nodig.
Zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 29 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.