Schaatsen: Den Hertog en Verkaaik in Top Tien Marathonwedstrijd

In Enschede stond afgelopen weekend de twaalfde landelijke marathonwedstrijd op het programma. Twee schaatsers van SC Gouda, Timo Verkaaik en Sjoerd den Hertog die beide uitkomen op het hoogste landelijke niveau, reden naar hun beste seizoensklassering. Verkaaik werd negende en Den Hertog zevende in de daguitslag en tonen hiermee aan tot de landelijke top te behoren. Er waren nog meer goede resultaten voor Goudse schaatsers: het vijftienjarige talent Tom den Heijer reed in het Zuid-Duitse Inzell naar twee PR’s en de even oude Ruben van Os reed voor de zevende keer op rij naar de winst in de regionale marathoncompetitie in Utrecht.

Goudse schaatsers kwamen in het laatste weekend van 2014 op verschillende plaatsen in actie en waren daar succesvol. In Enschede stond de twaalfde wedstrijd in de landelijke marathoncompetitie op het programma. Namens SC Gouda kwamen vier marathonschaatsers in actie, twee daarvan behaalden een mooie top tien-klassering. Sjoerd den Hertog werd zevende in de wedstrijd in de Top Divisie Heren, zijn clubgenoot Timo Verkaaik werd negende in dezelfde wedstrijd. Het was voor de tweeëntwintig jarige Den Hertog en de negenentwintigjarige Verkaaik de beste seizoensprestatie waarmee zij de stijgende lijn in de afgelopen weken demonstreerden. Zij komen langzaam in vorm voor een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar: het NK Marathon dat op 4 januari wordt verreden in Groningen, tegenwoordig de woonplaats van Den Hertog die daar studeert. Clubgenoten Linda Bouwens (Top Divisie Dames) en Richard Boef (Eerste Divisie) konden hun wedstrijd niet voltooien.

Het vijftienjarige talent Tom den Heijer, met de Utrechtse baanselectie op trainingskamp in het Zuid Duitse Inzell, reed tijdens de traditionele internationale Christmas Races naar een mooi PR en tevens Clubrecord op de 1.000m; hij noteerde een tijd van 1,21.03. Op de 1.500 meter noteerde Den Heijer ook een PR (maar nét geen CR): 2,04.07

Advertisements

De eveneens vijftienjarige Ruben van Os is een talent op de marathon: hij is bezig met een ongeëvenaarde zegereeks in de regionale marathoncompetitie in Utrecht. Hij heeft inmiddels zeven wedstrijden op rij gewonnen in een competitie waarin hij het opneemt tegen senior marathonrijders. Naar verwachting zal de jongeling op deze wijze de competitie winnend kunnen afsluiten en daardoor promoveren naar een hogere klasse in 2015.

Nu de temperaturen dalen en het natuurijs zich langzaam aandient is het een mooi moment om lid te worden van de succesvolle club uit Gouda. Meer informatie is te vinden op de website: www.scgouda.nl