Rond de 3.000 mensen namen deel aan het KerstWandelTheater

Zo’n 3.000 mensen namen op Kerstavond deel aan het KerstWandelTheater in Goverwelle. De burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, en de kinderburgemeester, Dieuwertje Kerkhoven, openden samen dit openluchttheater. De organisatie was net als vorig jaar in handen van de PKN-gemeente De Oostpoort in Goverwelle.
Het parcours van ruim 2 kilometer was verlicht met kaarsjes en leidde langs 12 voorstellingen van het Kerstverhaal: we zagen o.a. de herders met hun schapen, Herodes in zijn paleis, de wijzen uit het Oosten, de heraut die de volkstelling aankondigde, de volle, maar dit jaar toch gastvrije herberg en uiteindelijk de Kerststal met Jozef, Maria en de baby Jezus. Het thema was dit jaar van ‘Oud naar Nieuw’ en leidde over allerlei bruggen die dit symboliseerden, zoals de speciaal hiervoor gecreëerde Goudse versie van de Erasmusbrug.
De tocht voerde uiteindelijk naar De Oostpoort, waar mensen gastvrij werden ontvangen met warme chocomelk en Glühwein. Velen spraken daar hun waardering uit voor de organisatie en uitvoering van dit alweer vierde KerstWandelTheater in Gouda. Volgend jaar het 1e lustrum en dan mogelijk in de Korte Akkeren.