SAZ Repair Café Zuidplas komt ook naar Moordrecht

Moordrecht – Wijkservicecentrum De Kroon gaat een samenwerking aan met het SAZ Repair Café Zuidplas. Sinds april van dit jaar bestaat het SAZ Repair Café Zuidplas bij Stichting Inloophuis Koffie Enzo aan de Kerklaan in Nieuwerkerk a/d IJssel. Elke dinsdagmiddag van 13.00-16.00 uur worden daar lampen, radio’s, stofzuigers etc. ‘gered’ door de vrijwilligers en bezoekers onder het genot van een kop koffie of thee.

Samenwerking
Wijkservicecentrum De Kroon werkt al enige tijd samen met verschillende organisaties in Moordrecht en Zuidplas en gaat nu ook een Repair Café opzetten. De lancering van het Repair Café in Moordrecht valt samen met het 10-jarig bestaan van het fenomeen Repair Café in Nederland.

Vrijwilligers
Vanaf 14 oktober is er elke 2e en 4e maandagmiddag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur SAZ Repair Café Zuidplas locatie De Kroon. Bezoekers zijn welkom met defecte elektrische apparaten, geluidsapparatuur en met vragen over computers en telefoons. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café zoeken we naar een oplossing. Bij Wijkservicecentrum De Kroon zijn ook eenvoudige reparaties aan fietsen mogelijk. Het Repair Café is ook een plek waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Men leert niet alleen de werking van een apparaat maar ook elkaar kennen. Voor de vrijwilligers is het een mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden nuttig in te zetten. Het Repair Café draait volledig op vrijwilligers; voor het gereedschap en materialen staat er een fooienpot. Hopelijk kunnen ook in Moordrecht veel apparaten gerepareerd worden onder het motto: ‘Weggooien, mooi niet! ‘

Advertisements

Burendag
Het SAZ Repair Café Zuidplas zal zich ook presenteren tussen allerlei andere activiteiten tijdens de Burendag “Buren ontmoeten culturen” in Wijkservicecentrum De Kroon op vrijdag 27 september.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

10-09-2019 11:30