Samenwerking Gemiva-SVG Groep en Brasserie Florijn

Wethouder Rik van Woudenberg van o.a. werk en inkomen van de gemeente Zuidplas bevestigde op woensdag 13 augustus met het doorknippen van een lint de samenwerking tussen de Gemiva-SVG Groep en Brasserie Florijn aan de Kerklaan in Moordrecht. Hij deed dit samen met Kardy Holleman en Maarten Broeder, twee cliënten die meewerken in de Brasserie, die vervolgens confettishooters afstaken.

Het terras van de brasserie zat vol met genodigden en belangstellenden vanuit Moordrecht. Vanuit het Inloopcentrum van activiteitencentrum de Schakel kwam een groep bezoekers en vrijwilligers om de officiële start mee te vieren. Er was een drankje en een feestelijk hapje na afloop. Het mooie weer maakte het extra gezellig.

Medewerkers-met-een-steuntje
In zijn toespraak benoemde de wethouder dat hij de samenwerking een mooi voorbeeld voor andere bedrijven vindt. De gemeente Zuidplas maakt zich sterk voor samenwerking tussen bedrijfsleven en zorg. Zijn ervaring is dat als bedrijven eenmaal over de drempel zijn, zij ervaren dat medewerkers-met-een-steuntje heel waardevol kunnen zijn. Vanuit de Gemiva-SVG Groep is de ervaring dat clienten zich in een echte werkomgeving zich verrassend kunnen ontwikkelen. Locatiemanager Hélène Dronkert: “Cliënten worden op een andere manier dan in de dagbestedingslocaties uitgedaagd, men voelt zich meer verantwoordelijk en dat werkt goed. In de brasserie is cliënt Maarten vooral in de keuken actief. Hij vond het altijd al leuk om te helpen bij het bereiden van de maaltijden. Door de stage bij de brasserie heeft hij echt zijn plek gevonden. Cliënt Kardy is vooral in de bediening aan het werk. Het opnemen van de bestelling gaat hem al steeds beter af. Cliënten worden op deeltaken ingezet in Florijn. Ze krijgen daarbij ondersteuning van begeleiders van de Gemiva-SVG Groep”.

Advertisements

openingsfeest

openingsfeest1