Samen sterk voor pleegzorg

Van 31 oktober tot en met 7 november is het de Week van de Pleegzorg. Met deze landelijke actieweek brengen pleegzorgorganisaties, veelal in samenwerking met gemeenten, pleegzorg extra onder de aandacht. In de regio Midden-Holland organiseert Enver verschillende activiteiten rondom pleegzorg. Doel van de Week is huidige pleegouders te bedanken en nieuwe pleegouders te werven.

Om pleeggezinnen te bedanken voor de zorg die ze geven aan hun pleegkind(eren) worden zij door Enver (een organisatie voor jeugd en opvoedhulp) en hun gemeente tijdens de Week van de Pleegzorg in het zonnetje gezet.

Iedere gemeente besteedt op haar eigen manier aandacht aan hun pleeggezinnen. In de regio Midden-Holland zijn pleegouders uitgenodigd voor diverse activiteiten, zoals een Omdenkshow. In Bodegraven is een bioscoopmiddag voor pleegkinderen en kinderen van pleegouders georganiseerd.

Advertisements
Pleegouders tekort

Op dit moment zijn er in de regio Midden-Holland 46 pleeggezinnen van Enver die zich dag en nacht inzetten voor pleegkinderen. Dat lijkt misschien veel maar is niet genoeg om alle kinderen die dat nodig hebben een veilig en warm thuis te bieden. Enver zoekt daarom nog pleeggezinnen.

Om pleegouder te worden, hoef je geen superheld te zijn

Juist door heel gewoon te doen, betekenen pleegouders iets supers voor pleegkinderen. In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie. Het allerbelangrijkste is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden.

Ga voor meer informatie over pleegouder worden naar www.enver.nl/pleegzorg, vraag een informatiepakket aan en/of bezoek vrijblijvend een voorlichtingsbijeenkomst.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
02-11-2018 09:17