Ruime overwinning Jongens 12 1 Bouncers Basketball

Gouda – Afgelopen weekend, met twee thuis- en vier uitwedstrijden, een beperkt programma voor Bouncers Basketball. Met vijf overwinningen echter wel een succesvol weekend.

Het was een eindje rijden naar Zutphen, maar dat was voor Bouncers Jongens 12 1 geen enkel probleem, want in de Hanzehal werd tegen Hanze Stars 1 een prima wedstrijd gespeeld. In het eerste kwart bleef de thuisploeg met 16-29 nog een beetje in de buurt van Bouncers, maar daarna was het over. Want via een 30-51 ruststand pakte Bouncers een ruime 67-104 overwinning, waarbij met nog anderhalve minuut voor einde wedstrijd de 100 puntengrens werd gepasseerd. Topscoorder Seal Diouf nam met 53 punten de helft van de Bouncersscore voor zijn rekening. In Leiden was er voor Bouncers Jongens 14 1 tegen BS Leiden 2 ook een ruime overwinning, 64-91. De ploeg kende met 8-24 in het eerste kwart een prima start en werd de voorspong in het tweede kwart verder uitgebouwd naar een ruststand van 27-51. Bouncers bleef in de tweede helft de bovenliggende partij en het was Tristan Toet die aan het einde van het vierde kwart met drie benutte vrije worpen de eindstand bepaalde op 64-91. Topscoorder was Latif Diouf met 27 punten. Met deze overwinning blijft de ploeg in het spoor van koploper Divine.

Jongens 16 3
In Noordwijk kon Bouncers Jongens 16 3 het niet bolwerken tegen MSV 1. Wellicht brak de krappe bank (ze waren met slechts 6 spelers) de ploeg een beetje op. Via een 37-22 ruststand won MSV uiteindelijk met 76-46 en was Daan Kuipers met 14 punten de topscoorder. In Utrecht namen de dames van Bouncers het op tegen het tweede team van Studenten Basketbal Utrecht. Bouncers begon goed en pakte de winst in het eerste kwart met 13-18. De thuisploeg kwam halverwege het tweede kwart nog wel op gelijke hoogte, maar stond Bouncers bij rust weer op voorprong, 25-30. Die voorsporng werd in de tweede helft niet meer weggegeven en nam Bouncers met 45-53 de punten meer naar huis. Chloe Rietveld scoorde 14 punten.

Heren 4
In de Mammoet ontving Bouncers Heren 4 het vierde team van Hurricanes uit Spijkenisse. Op de ranglijst staan de ploegen nagenoeg gelijk, maar zaterdagmiddag was Bouncers uiteindelijk de betere partij. Het eerste kwart gaf met 22-18 een gelijk opgaande strijd te zien. Ook in het begin van het tweede kwart bleven de ploegen gelijk opgaan, waarna Bouncers het inititatief overnam en wegliep naar een 45-28 ruststand. Het derde kwart was ook voor Bouncers, om uiteindelijk te winnen met 83-62. Marvin Sevenhoven was met 30 punten topscoorder. Eveneens in de Mammoet speelde Bouncers Heren 22 tegen BV Leiderdorp 1. Bouncers opende sterk, hield de verdediging goed gesloten en pakte de winst in het eerste kwart met 17-5. In het tweede kwart kwamen de bezoekers enigszins terug en stond er bij rust een 27-19 stand op het bord. Die acht punten voorsprong werden in het derde (18-15) en vierde kwart (17-18) niet meer uit handen gegeven en was de winst voor Bouncers met 62-52. Topscoorder was Koen Sluijs met 17 punten.