Roy Korving strandt in kwartfinale EK boksen

De Waddinxveense zwaargewichtkampioen Roy Korving (20) is terug uit het Bulgaarse Samokov waar hij een verdienstelijk Europees Kampioenschap afwerkte. Met een knock-out tegen de Kosovaar Quni en een ruime puntenoverwinning tegen de Noor Melhus. Hierdoor bereikte de student en badmeester de kwartfinale. Waarin hij de Bulgaar Pulev trof die een maatje te groot was en met 3-0 won. Korving mag nu niet aan het WK meedoen en ook niet aan de Olympische Spelen. ,,Maar ik ben nog jong genoeg om me te richten op de Spelen van 2020,” laat hij weten. ,,Ik moet nog beter worden om de geroutineerdere jongens te verslaan. Dus ik blijf dagelijks gericht trainen om mijn doel te bereiken. In 2020 ben ik ook nog maar 25 jaar, dus het is nog niet te laat voor een topprestatie.” De Waddinxvener richt zich nu op het Alphense boksgala van 26 september waar hij waarschijnlijk een sterke Duitser treft. ,,Leuk voor de supporters,” zegt Korving die lid is van Boksvereniging Vermeulen Benthuizen. ,,Want die zien me maar weinig in de buurt boksen. Ze zijn allemaal van harte welkom in Alphen.”