Riverdale Festival komt naar Gouda

Gouda – Gouda krijgt er een nieuw dancefestival bij, gericht op jongeren tussen de achttien en dertig jaar oud. Op het terrein van GOUDasfalt zal Riverdale Festival op zaterdag 26 mei 2018 voor het eerst plaatsvinden.

Initiatiefnemers Jos Uitterhaegen (19) en Gerben Roskam (23) vinden het noodzakelijk dat er een dancefestival komt om Gouda ook voor jongeren weer op de kaart zetten. Zij hopen hiermee een start te maken aan een levendiger en bruisender Gouda voor de maar liefst 15.000 lokale jongeren.

Vorige week wonnen zij de Graaf Floris Prijs en verkregen daarmee 10.000 euro voor het nieuwe festival, wat echter nog maar fractie van het benodigde budget is, aldus de initiatiefnemers. Om deze reden starten zij dan ook een crowdfunding van nog eens 5.000 euro, om in een vroeg stadium al enige zekerheid op succes te verkrijgen. Hierbij worden deelnemers onder het mom van ‘crowdfund je ticket’ gevraagd om 15 euro te doneren en daarbij verzekerd zijn van een toegangskaart. De initiatiefnemers roepen dan ook elke Gouwenaar op die het eens is met hun stelling om het gezamenlijke doel te steunen en te doneren aan Riverdale Festival. Uiteraard is het ook mogelijk om losse bedragen te doneren.

Advertisements

De link naar de crowdfundingpagina is: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/riverdale-festival

Riverdale Festival is een stichting en heeft dus geen winstoogmerk. Alle ontvangsten en omzet wordt direct geïnvesteerd in het realiseren van de eerste editie van Riverdale Festival en een kleurrijke toekomst voor lokale jongeren.