Drie Goudse mannen vast op verdenking van ramkraak en woninginbraak

Gouda – Drie verdachten, Gouwenaars, zijn woensdag 29 november voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Het gaat om twee mannen van 23 en 25 jaar uit Gouda. Zij pleegden een ramkraak in Capelle aan den IJssel, waarbij zij op heterdaad werden betrapt. Een derde verdachte, een 20-jarige man uit Gouda, werd later opgepakt. Het onderzoek duurt nog voort en de drie blijven gedurende die periode vastzitten.

De ramkraak werd gepleegd op 20 november. Al snel konden twee verdachten op heterdaad worden aangehouden, nadat ze met hun vluchtauto het water in waren gereden. Het bleek te gaan om twee mannen van 23 en 25 jaar afkomstig uit Gouda. Een derde verdachte wist op dat moment de dans te ontspringen. De recherche had echter al snel de identiteit van de derde verdachte achterhaald: een 20-jarige man ook afkomstig uit Gouda. Zaterdag 25 november werd hij als derde verdachte aangehouden.

De 20-jarige man bleek ook verdachte te zijn in een onderzoek naar woninginbraken in Gouda. De politie zegt de #BASTA2.0 aanpak van woninginbraken onverminderd door te zetten. Ook deze aanhoudingen helpen daarbij.

Advertisements