RFC Gouda maakt zich op voor een pittig seizoen in de 3e Klasse

Gouda – De rugbyers van RFC Gouda zijn als net als vorig seizoen ingedeeld in de 3e Klasse Zuidwest en traditiegetrouw is dat geen lichte klasse. Sinds de herindeling van de competitie en de feitelijke promotie van RFC Gouda enkele seizoenen gelden zijn er geen zwakke broeders meer in de regio zuidwest.

De Goudse heren, sinds een jaar of twee bezig met een verjongingskuur, zullen het opnemen tegen geduchte en bekende tegenstanders als bijvoorbeeld Tovaal (Goes), Breda, Rotterdam en driemaal Delftse studenten. Nieuw in de competitie zijn de Utrechtse clubs, zowel de studenten als de zogenoemde ‘burgers’. Vooraf en op papier lijken de Utrechtse Studenten een tegenstander die het zwaar zal gaan krijgen en moet vrezen voor een degradatiestrijd. Tovaal, Utrecht en Rotterdam hebben gezien de recente geschiedenis de beste kaarten om de stap naar de 2e Klasse te kunnen maken. RFC Gouda, wederom getraind door Remco Roest, zal zich gaan richten op het gestaag integreren van de doorgestroomde jeugdspelers en zal zich derhalve aanvankelijk richten op een mooie plek in de middenmoot, realiserend dat de 2e Klasse vooralsnog een (te?) grote stap is. Maar wellicht hangt de vlag er rond Kerst heel anders bij.

De competitie begint op 10 september met een uitwedstrijd tegen Rotterdam, gevolgd door de eerste thuiswedstrijd aan de Uiterwaardseweg op 17 september tegen Utrechtse Studenten.
Voor meer informatie over RFC Gouda, zie www.rfcgouda.eu