Groot feest in het teken van kaas

Gouda – De binnenstad van Gouda staat op donderdag 31 augustus helemaal in het teken van kaas. Rond de laatste toeristische kaas-  en ambachtenmarkt van dit seizoen, wordt een groot feest georganiseerd. 

Het is voor het eerst dat de laatste kaasmarkt van het seizoen feestelijk wordt afgesloten. De kaas- en ambachtenmarkt duurt deze slotdag niet tot 12.30 uur, zoals gebruikelijk, maar tot 13.30 uur. ’s Middags is er in diverse winkelstraten aandacht voor verschillende soorten kaas uit de omgeving van Gouda. Want zoals ongetwijfeld bekend, komt echte Goudse kaas niet uit Gouda, maar van de boerderijen in de regio. Na afloop van de kaasmarkt komen tafels en banken op de Markt en kan er tot laat in de avond worden gegeten – natuurlijk veel kaas –  en gedronken. Hiervoor kunnen bezoekers speciale munten kopen.

Kaasklas van Gouda
Van 13.00 tot 18.00 uur zijn er verschillende activiteiten voor kinderen van de basisscholen. Zo wordt de kaasklas van Gouda gekozen, wordt er een kaaskwis gehouden, is er een historische toneelworkshop in de Agnietenkapel, een workshop kazen beschilderen op de Markt en lopen er Goudse verhalenvertellers rond.

Advertisements

Meezingers
Vanaf 17.00 uur zijn er optredens van de Anitaas: drie opmerkelijke zangeressen met een repertoire dat bestaat uit Nederlandstalige meezingers en de hits van toen. De avond wordt besloten met een optreden van Nielson. Hij werd in 2012 ontdekt als zanger-liedjesschrijver en  had in 2014 een hit met ‘Sexy als ik dans’.  De feestelijke activiteiten zijn ontwikkeld door onder meer de ondernemers van de binnenstad (S.O.G.), de horeca, de gemeente Gouda, de stichting Gouda Kaasstad, de Brede School en SensationKaas.