Repair Café Gouda per oktober in wijkcentrum de Buurtstee

Repair Café Gouda, Kwadraad en Stichting Wijkteam Plaswijck zijn verheugd dat het maandelijks Repair Café vanaf oktober in wijkcentrum De Buurtstee in Bloemendaal-Plaswijck zal plaatsvinden.

Elke eerste zaterdag van de maand Repair Café

Elke eerste zaterdag van de maand tussen 10 tot 14 uur is iedereen van harte welkom met zijn/haar kapotte spullen. Deskundige vrijwilligers kijken dan samen met u wat er gemaakt kan worden. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vrijwilligers van het Repair Café weten bijna altijd raad. De reparatie is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld).

Doelstelling Repair Café

“Stichting Repair Café wil de afvalberg verkleinen en tegelijkertijd het repareren op een moderne manier terugbrengen in de lokale samenleving. Ze stelt zich ten doel om reparatiekennis te behouden en te verspreiden, en de sociale cohesie te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van inspirerende en laagdrempelige bijeenkomsten.”

In hetzelfde pand als de Fietswerkplaats (elke zaterdag)

Het Repair Café komt in hetzelfde pand als waar nu de Fietswerkplaats is, namelijk in wijkcentrum De Buurtstee. Dat ligt naast winkelcentrum Bloemendaal, aan de Gildenburg 1, tegenover de Jumbo. De Fietswerkplaats is elke zaterdag open van 10 tot 16 uur en biedt goede en goedkope fietsreparaties en de verkoop van fietsaccessoires door zeer ervaren vrijwilligers.

Feestelijke opening zaterdag 3 oktober!

Zaterdag 3 oktober is de opening. Vanaf 10 uur bent u van harte welkom, uiteraard is er koffie!

Leefbaarheid in de wijk

Wij hopen dat deze nieuwe, mooie maatschappelijke wijkvoorziening zal bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk. Dank aan Kwadraad Maatschappelijk Werk voor de goede samenwerking en de flexibele ondersteuning. Kwadraat (www.kwadraad.nl) is de beheerder van het wijkcentrum.