Proeven, kaasrollen en Swing Twice in Haastrecht

SONY DSC

Haastrecht – De Stolwijkse formatie Swing Twice verzorgt dit jaar op 8 september de muziek op de jaarlijkse proeverij in Haastrecht. Tijdens de proeverij laten 14 aanbieders van eten en drinken de bezoekers proeven van het beste dat ze te bieden hebben. En natuurlijk is er ook weer het Nederlands kampioenschap kaasrollen.

De Proeverij in Haastrecht is volgens mede organisator Rob van Zuylen van grand cafe Concordia al jaren het evenement waar het puur lokaal genieten is. “Bij ons zijn het de lokale restaurants en andere middenstanders die met hun produkten naar het Grote Havenplein in Haastrecht komen. Zij bevestigen de goede naam die Haastrecht heeft als het gaat om lekker eten en drinken. Niet voor niets hebben we in ons dorp 7 restaurants die de meeste weekends en ook andere dagen druk bezet zijn.”

Kaasrollen

Een vast onderdeel van de proeverij in Haastrecht is het Nederlands Kampioenschap Kaasrollen. Een uniek evenement waarbij de deelnemers een kaas van ruim tien kilo in een gat proberen te rollen. Een combinatie van sjoelen en kaas werpen zoals dat in kaaspakhuizen vroeger gebeurde. Elk jaar strijden 40 deelnemers om de titel en de felbegeerde kaasmand.

Advertisements
Dorpsevenement

Maar het zijn niet alleen restaurants die aanwezig zijn op de proeverij. Er is bijvoorbeeld het echte boerenijs van Kaasboerderij ’t Klooster. Zij leveren aan vele restaurants in de omgeving het ijs voor de desserts. Uit Haastrecht komen de restaurants De IJsselborgh, Het Witte Hof en Chris Cuisine voor de voor- en hoofdgerechten. Gezamenlijk met middenstanders zoals echte bakker Arjan van der Eijk en keurslager Ultee serveren zij de bezoekers voor een zeer acceptabel bedrag een complete restaurant maaltijd.

Van Zuylen: “Wij kiezen voor een formule met een eenvoudige opzet, zodat we de prijzen van de gerechten en de dranken op een redelijk niveau kunnen houden. Bezoekers kopen muntjes van 2,50 euro en voor 1 of 2 muntjes kun je al een gerecht krijgen. Door vast te houden aan onze formule kunnen we al jaren op dezelfde zaterdag en dezelfde plaats ons evenement houden. Zo is Proeverij Haastrecht uitgegroeid tot het gezelligste dorpsevenement in de regio. Met honderden bezoekers die aanschuiven aan onze tafels en genieten van de sfeer en de gerechten. Daarmee is de Proeverij het culinaire hoogtepunt in de regio met eten van toprestaurants en kwaliteitswijn van plaatselijke slijter Bij de Sluis.”

Swing Twice

De muziek op de Proeverij wordt dit jaar verzorgd door Swing Twice uit Stolwijk. Zij omschrijven hun band als een swingend concept. De muziek die spelen heeft als basis jazz en latin, maar dat wordt aangevuld met lekkere popnummers die passen bij de sound van de band. Gedurende de avond spelen ze drie sets met easy listening aan het begin van de avond, zodat iedereen rustig bij kan praten en later een meer swingend repertoire om de maaltijd te verteren.

Inschrijven voor het kaasrollen kan via de speciale Facebook pagina van de proeverij of via een mail naar info@partyservicedekeijser.nl
De Proeverij start op zaterdag 8 september om 17.00 uur en duurt tot middernacht.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
04-09-2018 11:27