Proeftraining meisjesvoetbal bij De Complete Techniek

Alphen aan den Rijn – Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek organiseert op zondag 11 februari een proeftraining voor voetballende meisjes in de leeftijdscategorie 6 tot 16 jaar. Europees kampioene en Ajax-speelster Stefanie van der Gragt en oud-damesbondscoach Arjan van der Laan verzorgen deze clinic op het veld van ARC in Alphen aan den Rijn. De proeftraining duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Dennis van den IJssel, eigenaar/oprichter van De Complete Techniek, heeft de vraag naar trainingen voor meisjesvoetbal afgelopen jaar flink zien toenemen. Dit heeft uiteraard te maken met het succes van het Nederlands damesteam, dat in augustus in eigen land Europees kampioen werd. Voorheen trainden meisjes bij De Complete Techniek met de jongens mee. “Dat kan overigens nog steeds”, geeft Dennis aan. “Maar ik proef dat meisjes graag samen met meisjes van hetzelfde niveau een aparte trainingsgroep willen vormen. Om dit in gang te zetten, hebben we Stefanie en Arjan bereid gevonden om de proeftraining te verzorgen.”

In het Groene Hart, tussen de grote steden in, is een enorme versnippering met veel clubs. Er is een aantal grote verenigingen, maar je hebt ook heel veel kleine clubs. “Hoe leuk is het dan dat je bij je eigen club kunt blijven, maar dat je op één moment in de week een training ondergaat met meisjes die jouw niveau hebben. Dit is voor iedereen goed om te doen”, stelt Dennis.

Advertisements

Vervolgtrainingen
Na de proeftrainingen begint op vrijdag 9 maart een cyclus van tien trainingen. In principe zijn deze trainingen opengesteld voor meisjes van 6 tot 16 jaar. Als blijkt dat veel meisjes door willen stromen naar deze cyclus van tien trainingen, wordt er gekeken naar het niveau. Meisjes met een hoog niveau gaan dan met elkaar in een groep trainen. Hetzelfde geldt voor meisjes met een gemiddeld niveau. “We willen niet teveel beperkingen opleggen. We kijken wat er op ons af komt. Als er meiden komen die het leuk vinden om een keer extra met andere meiden te trainen, is dat prima. We gaan niet zeggen dat iemand niet goed genoeg is en dat zij niet mee kan doen. Dan zouden we de verkeerde kant uitgaan. Je kunt allemaal op je eigen niveau trainen.”

Aan de proeftraining zijn geen kosten verbonden. Dit geldt wel voor de tien vervolgtrainingen, die telkens op vrijdagavond vanaf 18.00 uur bij ARC plaatsvinden. De kosten voor deze vervolgtrainingen bedragen 125 euro. Aanmelden voor de proeftraining en de vervolgtrainingen kan via de website www.decompletetechniek.nl.

Over De Complete Techniek
De Complete Techniek is een voetbalopleidingscentrum dat zich in het kader van talentontwikkeling richt op het aanbieden van extra activiteiten voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 tot 16 jaar. Talent dat bij kleine clubs speelt en onder minder goede trainingsomstandigheden valt bij de door de KNVB georganiseerde talentontwikkeling vaak buiten de boot. Daardoor wordt met heel veel talent niets gedaan. De Complete Techniek is actief in het Groene Hart, tussen de grote steden in. Meer informatie is te vinden op www.decompletetechniek.nl.