Procesonderzoekers gaan met lege handen de buurt in

De gemeente Gouda heeft 2 procesbegeleiders aangesteld om het proces van de herontwikkeling van het PWA terrein in goede banen te leiden. Zij gaan op verzoek van het College van de gemeente Gouda op een onafhankelijke wijze onderzoeken of het mogelijk is tot een inpassing te komen van De Ark, Gemiva en El Wahda op het terrein van de PWA-kazerne, die op voldoende steun kan rekenen.

In gesprek met @Goudafm geeft onderzoeker Astrid Feiter niet te weten wat het actuele plan is voor de omvang van de moskee. “We gaan aan mensen in de buurt vragen wat zij vinden dat er moet gebeuren met het PWA terrein”, aldus Astrid.
De onderzoekers staan dus met lege maar open armen in de wijk. Vraag is wat dit nu gaat opleveren. Het is namelijk de bedoeling dat op basis van dit onderzoek de procesbegeleiders gaan aangeven wat er mogelijk is op het PWA terrein. Waarop dit dan gebaseerd gaat worden kon de onderzoeker niet duidelijk maken. Als iedere inwoner van Gouda Noord roept dat men geen moskee wenst betekent dit dan ook dat het niet door gaat? Daarmee hebben we namelijk een nieuw bestuurlijk systeem in Nederland geïntroduceerd. Over 2,5 week weten we meer want dan wordt het rapport door de onderzoekers opgeleverd.

Luister hier het gehele interview terug.

Advertisements

Vandaag in Gouda Actueel: Interview met Astrid Feiter over onderzoek naar PWA plannen by Goudafm on Mixcloud