Procesbegeleiders PWA-terrein starten vandaag met verkenning

Vanmiddag beginnen Hellie van Hout en Astrid Feiter in Gouda als begeleider van het proces van de herontwikkeling van de Prins Willem-Alexander kazerne. Zij gaan op verzoek van het College van de gemeente Gouda op een onafhankelijke wijze onderzoeken of het mogelijk is tot een inpassing te komen van De Ark, Gemiva en El Wahda op het terrein van de PWA-kazerne, die op voldoende steun kan rekenen.

Tot de aanstellen van procesbegeleiding werd besloten in de raadsvergadering van 25 maart. Dat besluit kwam na het besluit van het bestuur van El Wahda om een moskee te gaan bouwen die minder bezoekers zou kunnen huisvesten dan de 1500 die aanvankelijk waren bedacht. Tegen dat aanvankelijke plan was veel weerstand, ook in de gemeenteraad. In het plan voor het PWA-kazerneterrein gaat El Wahda, samen met De Ark en Gemiva, een onderwijs- en zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten, het terrein herontwikkelen.
Het college zag het voorstel van het moskeebestuur als een opening voor het ingaan van een nieuw proces. Daarin kan verkend worden of het mogelijk is tot een inpassing van De Ark, Gemiva en El Wahda te komen op het terrein van de PWA-kazerne op een manier die op voldoende steun van de buurt kan rekenen en daarmee mogelijkerwijs ook van de gemeenteraad van Gouda. Die moet uiterlijk op 8 juli een beslissing nemen.

Van Hout en Feiter beginnen met een verkenning. Die zal tweeënhalve week duren. In die tijd willen zij zoveel mogelijk belanghebbenden en partijen spreken, zodat ze zich op die manier een goed beeld kunnen vormen over de situatie rondom de herontwikkeling van het kazerneterrein. Ze zijn met name benieuwd naar de vragen van direct omwonenden en buurtbewoners. Na tweeënhalve week – op 23 april – komen zij met een analyse die voor iedereen tegelijkertijd beschikbaar komt. Daarin geven zij aan wat zij voor mogelijkheden zien.

Advertisements

Luister hier naar een interview met Astrid Feiter:

Vandaag in Gouda Actueel: Interview met Astrid Feiter over onderzoek naar PWA plannen by Goudafm on Mixcloud