Problemen met ontlasting?

medisch wetenschappelijk fotograaf portretfotograaf

Gouda – Rennen voor het toilet in de hoop dat je op tijd bent, of altijd buikpijn omdat je juist nooit hoeft? Het niet kunnen ophouden of juist het niet kwijtraken van ontlasting zijn veel voorkomende problemen die het dagelijks functioneren flink in de weg kunnen zitten. Daarom organiseert het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) samen met Coloplast*) op donderdagavond 26 oktober een voorlichtingsavond over ontlastingsproblemen.

Coen Baeten (chirurg GHZ) besteedt tijdens de voorlichting aandacht aan de verschillende vormen van incontinentie en obstipatie. Wanneer zoek je hulp en welke oplossingen zijn er? Er is informatie van de bekkenfysiotherapeut, de continentieverpleegkundige en een verpleegkundige van Coloplast. Ook is er gelegenheid tot (anoniem) vragen stellen.

Kijk voor het hele programma en voor aanmelden op: www.ghz.nl/ontlastinginfo

Defecatiespreekuur
In het GHZ is een speciaal spreekuur voor mensen met ontlastingsproblemen: het defecatiespreekuur. Binnen één dag vindt onderzoek en diagnose plaats. Een team van specialisten en andere deskundigen geven de patiënt de best passende behandeling.