PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Gouda aan

Gouda – PostNL past vanaf eind juni in gemeente Gouda het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 30 juni voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland (Midden) door. In de gemeente Gouda blijven 41 brievenbussen en verdwijnen er vijftien brievenbussen. De aanpassingen zijn begin augustus 2018 gerealiseerd. De brievenbussen die worden weggehaald staan op de volgende locaties; Kleiweg, Dubbele Buurt, Koningin Wilhelminaweg, Prins Hendrikstraat, Groenhovenweg, Mercatorsingel, Catsveld, Rietzoom, Waterruit, Landmeterslag, Koningsmantelstraat, Klein Amerika, Snuifmolenerf, Scarlattistraat en Romerostraat.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
06-06-2018 14:55

Advertisements