Portret voor Milo Schoenmaker, donatie voor inloophuis Domino

Gouda – Burgemeester Milo Schoenmaker ontving woensdag 13 september bij Inloophuis Domino een schilderij waarop hij zelf staat afgebeeld. Het portret was in mei dit jaar al te zien tijdens de expositie van Hesters Art. Hester Stafleu, die het schilderij maakte, besloot de opbrengst van verkocht werk van haar cursisten te schenken aan Inloophuis Domino.

Woensdag overhandigde Hester 900 euro aan het bestuur van het inloophuis. Burgemeester Schoenmaker was blij verrast met zijn portret en deed meteen een duit in het zakje door zelf ook een donatie te doen.

Inloophuis Domino is een grote, gezellige huiskamer aan Oosthaven 31c in Gouda. Het is vijf dagen per week open voor iedereen die wel eens behoefte heeft aan contact met andere mensen. Er is altijd een kopje koffie of thee, tijd voor een gesprek of een spelletje. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding gezamenlijk warm eten en de maaltijd op dinsdagmiddag is er speciaal voor senioren. Het inloophuis bestaat dankzij een groep van circa 100 betrokken vrijwilligers, aangestuurd door twee parttime coördinatoren die in dienst zijn.

De Goudse schildersclub Hesters Art bestaat inmiddels tien jaar. Door gerichte individuele begeleiding en vakmanschap worden verborgen creatieve talenten aangemoedigd zich verder te ontwikkelen.

Verdere informatie is te vinden op www.inloophuisdomino.nl en www.hestersart.nl