Portret van Gouwenaars voor film ‘Mensen maken de stad’ groot succes

Gouda- Meer dan 60 Gouwenaars hebben zich gisteren laten portretteren voor de korte Goudse film over de avondklok: ‘Mensen maken de stad’. De makers hadden jong en oud uitgenodigd om zondagmiddag, netjes verspreid over twee uur, naar de Visbank te komen aan de Hoge Gouwe. Daar namen zij kort plaats voor de lens. De Gouwenaars vormen het slotstuk voor de film. Peter Riphagen: ‘Het was heel gaaf om te zien dat veel Gouwenaars zich wilden laten portretteren. Het toonde aan: deze mensen maken de stad en staan daarvoor’.  

Voor de organisatie stond een team van vier klaar. Dat was wel nodig, want de opkomst was boven verwachting. Naast genodigden wilden op verzoek ook verschillende passanten wel deelnemen. De enige eis; je moet een Gouwenaar zijn. Sommige genodigden kwamen met het hele gezin, zodat zowel jong en oud konden worden vastgelegd. Uiteindelijk namen meer dan zestig Gouwenaars voor de camera plaats, onder wie wethouder Rogier Tetteroo en fotografen Maaike Hoonhout en Oscar Limahelu.

De film ‘Mensen maken de stad’ wordt een krachtige korte film over de avondklok. Het wordt een ode aan de Gouwenaars, aldus de makers. De première vindt plaats op 1 april.

Advertisements

Wil jij meer info of wil je de makers van de film steunen? Kijk dan op: https://www.inspiredbyinspiration.org/nl/event/mensen-maken-de-stad/

22-3-2021 11:27