Politie pakt vier verdachten woninginbraken op

HOEK VAN HOLLAND - De politie van de regio Rotterdam-Rijnmond controleert regelmatig het beroepsgoederenvervoer. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Gouda – De politie heeft in de vroege ochtend van maandag 19 december twee mannen van 20 jaar uit Gouda aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een van de verdachten komt voor op de Goudse Top60 lijst. Ook in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december hield de politie twee verdachten aan. Zij hadden kort daarvoor hadden ingebroken in een woning aan de Söderblomstraat.

De politie kreeg maandagmorgen om 04.00 uur de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Hoefbladstraat. Een getuige zag twee personen, van wie er één de woning binnen ging. Met assistentie van twee politiehonden werd er gezocht naar de verdachten die inmiddels waren weggerend. Een van de mannen werd na een korte achtervolging aangehouden. De andere verdachte ging er vandoor op een fiets vanaf het Margrietplein richting de Schielands Hoge Zeedijk.

In het water
Een agent is er achteraan gerend en zag de mannabij de skatebaan in het water springen. Vervolgens stak hij de weg over richting de Burgemeester Gaarlandtsingel en sprong opnieuw een sloot in. Ter hoogte van de Tesselschadestraat wachtten de agenten de man op en zagen hem van onder een dichte struik boven water komen. Met de politiehond in de buurt besloot de verdachte zich over te geven. De politie doet verder onderzoek.

Een van deze verdachten komt voor op de Goudse Top60 lijst, daarop staan jongen criminelen die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken.

Söderblomstraat
Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december twee verdachten aan die kort daarvoor hadden ingebroken in een woning aan de Söderblomstraat. De agenten kregen rond 03.50 uur de inbraakmelding en een signalement van de verdachten. De twee inbrekers waren na de inbraak weggelopen in de richting van de Bunchestraat.  Beide agenten, op de politiebike, zagen twee jongens die voldeden aan het signalement, wegrennen in de richting van de Bernadottelaan. Ze haalden hen in en hielden beide verdachten, een 22-jarige Gouwenaar en een 23-jarige man uit Benthuizen, aan. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.