Kinderboerderij tijdelijk dicht in verband met vogelgriep

Gouda – Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is sinds zondag tijdelijk gesloten in verband met de mogelijke aanwezigheid van het vogelgriepvirus in het Reeuwijkse plassengebied. De kinderboerderij wil op deze manier de kans op insleep van dit virus zoveel mogelijk verkleinen.

De dode eenden/smienten zijn gevonden bij de surfplas en worden op dit moment door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzocht op de aanwezigheid van het virus. In de loop van de week zijn de uitslagen hiervan bekend.

Op en rondom de surfplas overwinteren in deze periode elk jaar zeer grote aantallen smienten en andere trekvogels. Het Reeuwijkse plassengebied ligt op relatief korte afstand van de kinderboerderij. De dreiging van de aanwezigheid van het vogelgriepvirus in combinatie met het feit dat dit een veel bezocht recreatiegebied is, heeft de kinderboerderij doen besluiten tijdelijk dicht te gaan. Op dit moment beraadt men zich op wat nodig is. Via Facebook, website en Twitter houdt de kinderboerderij mensen op de hoogte van de ontwikkelingen.

Advertisements