Politie houdt in Gouda twee mannen met inbrekerswerktuig aan

Gouda – Agenten hielden donderdag 10 november rond 00.30 uur twee mannen op de Ouverturelaan aan die in het bezit waren van inbrekerswerktuig.

Agenten zagen het voertuig op de Willensplein met de koplampen aan staan. Bij het zien van de politie reed de auto weg. Op de Ouverturelaan werd het voertuig met twee mannen er in staande gehouden. Bij de politie is het bekend dat er meerdere inbraken in de wijk zijn geweest. Nadat een onderzoek werd ingesteld troffen agenten in de auto handschoenen, een schroevendraaier een voorwerp dat op een kurketrekker leek. Hierop werd het tweetal aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. Het gaat om een 39-jarige man uit Gouda en een 20-jarige man uit Gouda.

Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Advertisements

Inbrekerswerktuig
Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

 

bron: politie Gouda