Pakketten voortaan CO2 neutraal bezorgd in Gouda eo

Na succesvol te hebben proefgedraaid, gaat koerier en transportservice ‘Bezorging zonder Zorgen’ van de Goudse ondernemer Zeljko Bosic een nieuw ontwikkelde ‘vrachtfiets’ inzetten om CO2 neutraal en zonder stikstof uitstoot in Gouda e.o. pakketten te bezorgen.

Voor deze Nederlandse primeur zal op 26 november a.s. om 11.30 uur het eerste pakket met lekkernijen van de Goudse banketbakkerij van Dijk symbolisch door Sint Nicolaas worden bezorgd bij de Burgemeester van Gouda in het Huis van de Stad te Gouda.

De vrachtfiets met aanhanger is uitgevoerd met elektrische trapondersteuning , waardoor
het voor de bestuurder geen probleem is om de vrachtfiets soepel en vlot door het verkeer
in binnenstad of buitenwijk te sturen. De laadcapaciteit van 250 kg is voldoende voor de
dagelijkse bezorging van pakketten in Gouda en omgeving.

Advertisements

Deze milieuvriendelijke vernieuwing past uitstekend in het beleid van de gemeente Gouda
om de leefomgeving in de binnenstad zo min mogelijk te belasten met de luchtvervuiling van auto’s en vrachtwagens. Bezorging Zonder Zorgen zet hiermee een eerste stap, want hun bestelwagens zal men niet snel meer in de stad tegenkomen. Initiatiefnemer Zeljko Bosic heeft er alle vertrouwen in dat het Goudse bedrijfsleven en de overheid zijn experiment snel zullen omarmen. Bijkomende voordelen zijn dat de bezorgkosten niet hoger worden en minder afhankelijk zijn van fluctuerende brandstofprijzen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

22-11-2019 09:49