Opnieuw meeste meldingen woninginbraken uit Gouda Goverwelle

Gouda – In de Goudse wijk Goverwelle zijn in ruim een week tijd opnieuw de meeste (pogingen tot) inbraken gepleegd. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Vorig jaar kwamen ook veel meldingen uit de wijk. Een zomeroffensief is nu gaande waarbij extra agenten worden ingezet om woninginbrekers op heterdaad te betrappen.

In totaal waren er vorige week 14 meldingen van woninginbraken, waarvan acht pogingen tot inbraak was. In het weekend ziet de politie het aantal afnemen. Het is nu opvallender dan ooit dat de politie extra handhaaft, vooral in buurten waar tijdens de zomervakantie het aantal inbraken hoog is.

Bodegraven-Reeuwijk
In Bodegraven kwam één melding. In Reeuwijk kwamen vier meldingen, waarvan bij een melding drie verdachten afgelopen vrijdag op heterdaad werden betrapt bij poging tot woninginbraak. Een werd ter plaatse aangehouden, de andere twee vluchtte naar de wijk Goverwelle waar ze alsnog werden opgepakt. De drie zitten nog vast.

Vakantieservice gemeenten
Gemeenten bieden vakantiegangers in de zomer de mogelijkheid om hun afwezigheid door te geven.  De gemeente en politie inventariseren in welke buurten veel bewoners weg zijn en waar nodig extra surveilleren.

• Aanmelden Vakantieservice: gemeente Gouda >>>
Aanmelden Vakantieservice: gemeente Bodegraven-Reeuwijk >>>