Opening vernieuwde Dagbesteding De Reehorst

Reeuwijk – De verbouwing van De Reehorst is in volle gang. De eerste fase betrof de verbouwing van de Dagbesteding. Deze vernieuwde Dagbesteding is inmiddels gerealiseerd. Margot van der Starre, voorzitter Raad van Bestuur van Zorgpartners, verrichtte de openingshandeling op 13 december.

De verbouwing van de Dagbesteding startte in de zomer van 2017. De voorziening is gesitueerd op een centrale plek in het wooncomplex. De deelnemers van de Dagbesteding krijgen de beschikking over een mooie ruimte aansluitend op het terras en de beweegtuin. Tijdens de verbouwing van het overige deel van De Reehorst, is de dienstverlening van de Dagbesteding ongewijzigd. Gemiddeld maken negen cliënten dagelijks gebruik van deze voorziening.

Margot van der Starre vindt de Dagbesteding een belangrijke voorziening: “De wijzigingen in de ouderenzorg leiden ertoe dat veel mensen langer thuis blijven wonen. Voor de mantelzorgers van dementerenden die thuis wonen, kan dit erg zwaar zijn of worden. Door de dubbele vergrijzing in onze regio, neemt het aantal mensen met dementie toe. De roep om ontlasting van mantelzorgers daardoor ook. De Reehorst biedt de mogelijkheid om dementerenden voor een aantal dagen of dagdelen aan de dagbesteding te laten deelnemen.”

Advertisements

De Reehorst is op dit moment een gecombineerd huis met verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en dagbesteding. Na de verbouwing wordt De Reehorst op termijn een verpleeghuis voor 61 cliënten, waar de Dagbesteding ook onderdeel van uitmaakt.