Op maandag geen vlees en vis in restaurant Huis van de Stad

Gouda – In plaats van vlees en vis is er op  de maandagen in het restaurant van het Huis van de Stad een uitgebreider lunchaanbod van groenten, salades en gezonde broodjes. Hiermee wil de men een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. 

Het bedrijfsrestaurant van het Huis van de Stad in Gouda is dagelijks druk bezocht tijdens de lunch. Medewerkers van de gemeente en cateraar Promen hebben het initiatief genomen om Meat Free Mondays te ondersteunen en er ook mee te starten.

Meat free Mondays
Gestart door Paul, Mary and Stella McCartney in 2009, is Meat Free Mondays een campagne die aandacht vraagt voor de milieubelasting die de productie van vlees met zich meebrengt. Daarnaast wil het mensen enthousiast maken om klimaatverandering af te remmen, waardevolle natuurlijke bronnen te beschermen en hun gezondheid verbeteren door ten minste één vleesloze dag per week te hebben.

Advertisements

Paul McCartney felicitatie
Woordvoerder Paul Smit reikte maandag namens Meat Free Monday een blijk van waardering uit aan de initiatiefnemers en wethouder Niezen (duurzaamheid).
Paul McCartney: “Congratulations to Gouda for getting on board with Meat Free Monday! Thanks for realising that having a weekly veggie day is a fun and easy way to help protect the planet from climate change. Happy meat free eating!”