Ook Racoon komt vlammen op Gouda Open Air

Gouda – Het vierde evenement van Gouda Open Air is bekend: op donderdag 7 juli geeft Racoon een concert om nooit spijt van te krijgen. Samen met MEAU en Irene Hin kun je er zeker van zijn dat het een fantastische avond wordt!

Anderhalve week feest
Van 30 juni t/m 10 juli gaat voor het eerst Gouda Open Air van start. In deze twee weken zijn er op donderdag t/m zondag allerlei evenementen in het Groenhovenpark. 30 juni opent De Jeugd van Tegenwoordig Gouda Open Air met een knallend concert. Daarna volgen 1 juli het Brandalarm Festival (15+), op 2 juli het Kaas & Couscous Festival en op 7 juli Racoon.

Het idee voor Gouda Open Air ontstond in coronatijd. “We wilden eigenlijk al onze eigen gemiste evenementen inhalen,” vertelt mede-eigenaar van MASS Events Gerben Roskam. “Anderhalve week lang leuke dingen doen, dat is toch kicken?”

Genieten van Nederlandse indie pop
Racoon maakt eerlijke, goed in het gehoor liggende popliedjes met mooie zanglijnen en een hoofdrol voor de akoestische gitaar. Hun laatste album Spijt Is Iets Voor Later, is hun eerste Nederlandstalige album, hoewel de groep uit Zeeland natuurlijk al eerder groot succes boekte met de single Oceaan. Van recenter datum, uit de coronaperiode, zijn de singles Het Is Al Laat Toch, De Echte Vent en Hee Joh Jip. Ze staan allemaal op hun laatste album.

Racoon is bovendien niet alleen. Rijzende ster MEAU, bekend van haar hit ‘Dat heb jij gedaan’, staat de band bij met haar Nederlandstalige indie pop: een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes, & eerlijke teksten. Irene Hin maakt de set compleet met haar licht hese stem en muziek die de brug slaat tussen country en bluegrass uit de jaren 60 en popmuziek uit de jaren 00.

Meer Gouda Open Air
De volgende evenementen maakt de organisatie in de loop van komende weken bekend. Houd de Instagram, Facebook en Twitter van Gouda Open Air in de gaten voor de volgende aankondigingen. Of kijk regelmatig op www.goudaopenair.nl.

17-05-2022 18:20