Ook Kadebuurt heeft officiële BuurtWhatsApp

De Kadebuurt heeft officieel een eigen WhatsApp-groep geregistreerd bij de gemeente. Veel buurten en wijken in Gouda maken al gebruik van de ‘BuurtWhatsApp’ met als doel om verdachte omstandigheden in de eigen woonomgeving met elkaar te delen.

Jeanelyn Soleana is een bewoonster in de Kadebuurt. Onlangs liep ze richting de Reeuwijkse plassen en kwam straatborden tegen met ‘WhatsApp Buurtpreventie’. “Dat wil ik voor de Kadebuurt doen”, bedacht Soleana. Binnen twee dagen na haar aanmelding bij de gemeente ontving ze reactie voor een ‘go’.

Camerabewaking
Soleana werkt met onregelmatige diensten in de zorg, waardoor ze soms ook ’s nachts wakker is. “Bij buurtbewoners wordt vaak de ruit ingeslagen. Ik heb daarom een camera bij mijn raam hangen die goed zicht heeft op de doorgangsweg. Mijn buren zijn er blij mee. De politie heeft de stand van de camera bekeken en gaf aan dat het is toegestaan, zolang de camera maar niet op de huizen en tuinen van bewoners gericht staat.” Vooral van donderdag tot en met zaterdag is er volgens haar veel overlast door hangjongeren, wat ze als ‘ellende’ omschrijft. Soleana heeft de gemeente gevraagd waarom er in haar buurt geen of nauwelijks camerabewaking is. Een medewerker van de gemeente gaf aan dat het een gevoelig onderwerp is, maar dat het wel op de agenda staat.

Advertisements

Borden
De gemeente wil nog geen borden plaatsen dat de WhatsApp Buurtpreventie van start is gegaan. Wanneer meer buurtbewoners zich aansluiten bij de WhatsAppgroep in haar buurt zullen de borden worden geplaatst. Nu heeft de groep vijftien leden. “Maar de borden zijn inmiddels in de maak. Punten in de wijk waar veel onrust is moet ik doorgeven aan de gemeente, daar gaan ze mogelijk de borden plaatsen.” De gemeente bepaalt uiteindelijk waar de borden komen te staan.

Soleana is nu de enige beheerder van de groep. Ze zoekt nog naar een tweede beheerder, een persoon uit haar buurt. Dit is ook een wens van de gemeente. “Kadebuurtbewoners kunnen zich aanmelden door te mailen naar wbap.kadegouda@gmail.com of via een papier in de bus (Binnenkade 17) met daarin hun naam, adres, mobiele nummer, e-mail en geboortedatum.”