Onderzoek vreemdgangers beweert huwelijksproblemen te hebben

Als ze even hun hoofd leeg willen maken in een moeilijke tijd in een lang huwelijk, hebben vreemdgangers net zo gemakkelijk een verhouding als dat ze naar de sportschool gaan voor een intensieve training, zo werd tijdens een recent onderzoek ontdekt.

Het onderzoek dat gehouden werd door Victoria Milan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje – ondervroeg 9654 getrouwde leden over hun huwelijksproblemen en wat zij als therapeutisch ervaren bij het oplossen van hun relatieproblemen.

Het onderzoek onthulde dat acht van de tien vreemdgaande partners problemen heef in zijn of haar relatie, en volgens bijna een kwart daarvan worden deze problemen veroorzaakt door gebrek aan seks en passie. De tweede meest populaire reden voor een slecht huwelijk is vanzelfsprekend: gebrek aan intimiteit en afstand na de komst van kinderen. Een goede derde is werkstress.

Als een huwelijk scheurtjes begint te vertonen, kan dit moeilijk zijn voor alle betrokkenen. De beste oplossing voor het omgaan met huwelijksproblemen is een leuk avondje uit met vrienden volgens 21% van de ondervraagden. Lekker zweten met behulp van een goede workout staat op de tweede plek, samen met erop uit gaan en een verhouding beginnen. Huwelijksadvies is de derde meest populaire oplossing.

Volgens oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, “toont ons onderzoek aan dat onze getrouwde leden clandestiene seks een ontsnappingsmiddel vinden – net zo verfrissend en belonend als een intensieve workout in de sportschool. Door lichamelijke activiteiten komt endorfine vrij, wat mensen blijer en meer ontspannen maakt. En laten we eerlijk zijn: een intensieve workout in de slaapkamer is leuker dan een intensieve workout in de sportschool”