Onderzoek naar explosie fysiopraktijk Achterwillens

Gouda – Vandaag is de politie begonnen met een onderzoek naar de explosie gisteravond bij Fysiopraktijk Achterwillens bij de Driewegplein in Gouda.  Het explosief ontplofte in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1.00 uur. De scherven lagen op straat en de ravage is groot bij Fysiotherapeutisch Centrum Achterwillens aan het Driewegplein in Gouda. ‘Dit is geen kwajongensstreek’, zegt Erik Siegers een van de fysiotherapeuten tegenover Omroep West.

Hij werd wakker gebeld door de alarmcentrale dat hij naar de praktijk moest komen. Daar zag hij de verwoesting die het explosief had aangericht. Ook de woning op de eerste verdieping boven de fysiopraktijk is beschadigd, er zitten barsten in het raam. De ruiten zijn inmiddels dichtgetimmerd met houten schotten. Er vielen geen gewonden bij de explosie.

Over de dader en de achtergrond van Siegers alleen maar gissen. ‘Ik vermoed dat het niet om een kwajongensstreek gaat, maar dat is niet hard te maken. De politie onderzoekt de zaak en zal ook camerabeelden in de buurt bekijken. Het is wel verschrikkelijk, maar we hebben de blik vooruit’, besluit hij strijdvaardig.

Advertisements

30-12-2020