Olympia brengt presentatiegids uit

Gouda – Op zondag 24 september is voor de aftrap van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen aan voorzitter Edo Neefjes en aanvoerder van Olympia 1 Dennis Jongenelen het eerste exemplaar van de presentatiegids Olympia 2017/2018 uitgereikt.

De gids wordt bij alle leden thuis bezorgd. Er staan foto’s in van de succesvolle oudere jongeren – Olympia’s 60-plussers van Oldstars 1886 – tot de jongste jeugd in de voetbalschool. In de gids is ook veel aandacht voor Olympia’s rijke historie.

De voetbalclub, een van de oudste in Nederland, is 131 jaar geleden door een groep scholieren opgericht en speelt dan op de Schietbaan aan de Schielands Hoge Zeedijk. In 1911 gaat de club naar de Graaf Florisweg om in 1931 naar de huidige locatie aan de Bodegraafsestraatweg te verhuizen. Olympia is tientallen jaren een omni-sportvereniging met naast voetbal ook cricket, volleybal, atletiek en zaalvoetbal.

Vandaag de dag is Olympia een voetbalvereniging met een breed scala aan andere activiteiten, ook voor niet leden, zoals de jaarlijkse gehandicaptendag en jeu de boules. Aanstaande woensdag 27 september is de opening van de vierde Begroetingsdag in Gouda Noord bij Olympia en zijn zo’n 460 leerlingen van acht basis en middelbare scholen actief bij de vereniging. Op woensdagmorgen 11 oktober is er weer de Oly’s kledingbeurs voor buurtbewoners.

De uitslag van de eerste competitiewedstrijd was overigens reden voor een mini feestje in de kantine. Er spannende wedstrijd wordt gewonnen met 3 – 1 van Spartaan’20. Zie het wekelijkse verslag op de website van Olympia.