Nieuwe gezichten bij Kunstpuntgouda

kunst

Dit seizoen starten er een aantal nieuwe docenten met lesgeven bij Kunstpuntgouda.

Nora Pálossy (streetdance kinderen en jongeren) volgde haar opleiding in Tilburg en is afgestudeerd als uitvoerend jazz danseres. Daarna specialiseerde ze zich in urban dance. Naast dans is luchtacrobatiek een passie van haar. Zij is sinds 2004 actief in de danswereld als danseres, dansdocent en luchtacrobate. In haar lessen komen invloeden van verschillende dansstijlen voor zoals jazz, hip-hop, break, acrobatiek en moderne dans. Ze verkent jaarlijks de nieuwste ontwikkelingen binnen deze stijlen in Los Angeles. Leerlingen worden uitgedaagd om te werken aan veelzijdigheid in beweging, muzikaliteit en performance met als uitgangspunt de eigenheid van elk kind. In haar lessen zoekt Nora een goede balans tussen plezier en leren in een veilige vrije omgeving.

Judith Sluijter (kinderateliers) is een Goudse in hart en nieren, met een grote liefde voor tekenen. Ze doorliep de opleiding Grafisch Vormgeven op het Grafisch Lyceum Utrecht en Illustratieve Vormgeving op de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Oog voor detail, alle facetten tegen het licht houden en communiceren door middel van beeld zijn voor haar belangrijk. Ze brengt kinderen in aanraking met veel verschillende technieken en materialen. Fantasie en creativiteit worden flink gestimuleerd. Ook gebruikt ze graag een moment uit de kunstgeschiedenis als vertrekpunt voor een opdracht.

Advertisements

Sara D’Agostino is een Rotterdamse pianiste met Romeinse roots. Op jonge leeftijd ging ze naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze lessen volgde bij Marlies van Gent en Laura Sandee. Na twee jaar besloot Sara de Havo voor Muziek en Dans te gaan volgen, waar ze les kreeg van Stéphane de May en zijn assistente Amelia Santoso. Omdat de samenwerking met Stéphane de May zeer goed beviel, besloot Sara haar conservatoriumopleiding te vervolgen in Rotterdam waar ze in de zomer van 2016 zal afstuderen. Sara geeft les vanuit een klassieke achtergrond aan leerlingen van alle leeftijden.

Elly van Egeren geeft vanaf dit seizoen accordeon bij Kunstpuntgouda. Niels van der Gaarden komt zangles geven en Ping An Brouwers begeleidt cursisten edelsmeden.

Judith SluijterNora PalossySara D'Agostino